Dav

GENDER THROUGH THE SCREEN- СЕМИНАР, ВЛАДИЧИН ХАН, (Србија, 23-29 Јун. 2018)

У Владичином Хану, Србија, 23.  До 29. јуна 2018. године, реализовао се задњи део од Ерасмус + пројектна активност,  “Gender through the screen”. На семинару је учествовало 24 учесника са Косова, Албаније, Србије, Црне Горе, Македоније, Словачке, Естоније и Мађарске. Главна циљ овог семинара је била важност родних питања која се види у масовним медијима. Како млади радници могу утицати на приказ родове еднаквости тако што утичу на извештавање медија?

Сваки партнер послао је 3 учесника старости од 18-35 година за активност од 6 дана.

Примарни циљ ове активности био је подстицање активног укључивања омладинских радника у било коју област ради рјешавања родних питања и родне равноправности у медијима.

dav

Током овог пројекта учесници су били у могућности да побољшају постојеће вештине и стекну нове. Кроз планиране радионице сваке од три активности учесници су побољшали своје разумијевање родних питања, родне равноправности и интеграције, стицања вјештина и знања о томе како боље приказати родна питања у медијима, побољшавајући вештине у извештавању о активностима у различитим медијима.

На овај семинар је било и партиципативних радионица о томе како припремити успешне пројекте и сесије умрежавања гдје би учесници могли дијелити своје искуство у различитим пројектима и почети расправљати о новим пројектима.

Семинар је заједнички организовала Организација за унапређење алтернативних програма / Призрен и Алијанса омладинских радника / Врање.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: