3

Трећи део пројекта “Gender through the screen” успешно је имплементиран.

Још један успешан пројекат, који је успостављен програмом Ерасмус Плус, одржан је 22. и 30. априла у Призрену , Косову. То је била размена младих о родној равноправности представљен кроз екране, где су били учесници  из осам различитих европских земаља, укључујући Македонију, Словачке, Естоније, Мађарске, Црне Горе, Србије, Албаније и Косова.

Пројекат је одржала ОАПА, локална невладина организација из Призрена, Косово. Примарни циљ овог пројекта је био да се разуме родна неједнакост узимајући позитиван приступ, и да олакша негативне стереотипе и дискриминацију у вези полове нееднаквости.

Свака невладина организација послала је пет учесника да заступају своје земље. Сврха ове размјене младих била је окупљање учесника и подизање свијести, расправљање о питањима и давање приједлога за боље рјешавање родних питања.

Пројекат се фокусирао на важност медија као фактора у промовисању родне равноправности, како у радном окружењу тако иу представљању жена и мушкараца кроз екране. Пројекат као неформално образовање имао је различите активности, као што су дељење искуства земље у којима живе учеснике, активности које им помажу да побољшају своје знање и имају другачији поглед на ову тему.

Четврти и завршни део овог пројекта ће се одржати у Владичином Хану, од 23. до 29 јуна 2018, а биће семинар у којој учесници ће бити преусмерени на припреми службене брошуре као финални производ овог пројекта.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: